Az olajfestéket is ki kell próbálni egyszer

Az olajfestéket is ki kell próbálni egyszer

A különböző művészeti ágak eltérő technikákat igényelnek. Az olajfesték például nem hasonlít az akvarell megoldásokhoz, úgyhogy nem szabad egy kalap alá venni egyiket sem. Akkor melyiket tanuljuk meg? Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz: mindegyiket!

Amikor egy fiatal beiratkozik egy művészettel foglalkozó egyetemre, akkor minden stílust kitanul, kipróbál és kísérletezhet vele. Honnan tudná, hogy melyik való neki, ha nem próbálja ki? Nem véletlen, hogy minden művészeti ágra jellemző a próbálkozás. Csak akkor fogjuk megtalálni a saját utunkat, ha előtte merünk próbálkozni. Hiába szeretünk valamit, amit a többiek csinálnak, ha egyáltalán nem passzol hozzánk.

Az olajfestékkel nagyon aprólékos képeket festhetünk, de ha inkább a halvány, folyékony és szabad rajzokat részesítjük előnyben, akkor az akvarell lesz a kedvencünk. Éppen ezért érezzük a szabadság ízét és merjünk kísérletezni. Előbb vagy utóbb megtaláljuk azt a stílust, ami a legjobban passzol hozzánk és végre megszületik az önkifejezés is.

0 Comments