Több webáruházban is várható téligumi akció

Több webáruházban is várható téligumi akció

Ha még időben felkészül a téligumi váltásra, akkor a pénztárcáját is megkímélheti a magasabb áraktól. Most éppen időben van, ha a téli gumi vásárlásán gondolkodik. Az őszi időjárás beköszöntével pár hetet kell csak várni és már nyakunkon van a téligumi szezon. Ezekben az időszakokban a gumisműhelyek még nincsenek túlterhelve és lehet időpontot foglalni már jó előre. Akiknek nem áll rendelkezésükre megfelelő minőségű használt abroncs most akciósan vásárolhatják azt meg.

 

A 7 Celsius fokos szabályt bizonyára sokan ismerik, mégsem foglalkoznak sokan vele. A nem megfelelő abroncs használatával nem csak a saját, hanem mások életét is veszélyeztetik. Szinte már unalmassá vált a 7 Celsius fokos szabály sokak számára, de fontos, hogy betartsuk. Ez a szabály alapvetően azt mondja ki, hogy ha a hőmérséklet már tartósan 7 Celsius fok körül van akkor kell megkezdeni az abroncsok lecserélését. A vásárlást, mint már írtuk nem érdemes halogatni, hiszen szezon előtt sokkal olcsóbbak az abroncsok másfelől ilyenkor akcióznak a gumisműhelyek és a webáruházak is. Amikor már mindenki sorban áll a műhelyek előtt akkor valószínű, hogy abroncsból sincsen túl széles kínálat, így az is elképzelhető, hogy egy általunk előre kiválasztott abroncs elfogy és bizony a pótlására várni kell. Az sem biztos, hogy a webáruház vagy a gumis műhely még erre a szezonra be tudja azokat szerezni.

 

Abroncs vásárlásnál – ha egy előttünk ismeretlen új helyen vásárolnánk – figyeljünk oda az abroncsokon feltüntetett jelzésekre és ne hagyjuk megtéveszteni magunkat. Az M+S jelzés önmagában még nem biztos, hogy téli abroncsot jelöl, hiszen ennek a jelzésnek a használatát semmilyen szabvány nem rögzíti. A kínai gyártók sokszor olyan abroncsoknál is használják, amelyek valójában nem igazi téli abroncsot takarnak. Érdemes vásárlás előtt szakember segítségét kérni és ha személyesen vásárolunk, akkor vigyük is magunkkal, hogy segíthessen a legjobb abroncs kiválasztásában.  A szakemberek azonnal meg tudják mondani, hogy az adott abroncs tényleg téli abroncs-e.

0 Comments