hammerite

A hagyományos, magasfényű fémfestékek terén hatalmas a válaszék a Festékaréna webáruházban. Megtalálhatóak itt a hazai árucikkek mellett, a neves külföldi márkák is. Ár-érték tekintetében az angol gyártmányú Hammerite termékek kiemelkedő helyet foglalnak el.

Aktív rozsdagátló hatásúak ezek, könnyen és gyorsan feldolgozhatóak és hosszantartó védelmet nyújtanak. Valójában a Hammerite festékek közvetlenül a jól tapadó rozsdára is felvihetőek, védőbevonatot és fedőréteget képeznek egyben. A felvitelük +5 Celsius fok felett történhet, száraz és zsírtalanított felületen, de a jobb hatás érdekében, ajánlott lecsiszolni a kezelni kívánt elemeket és eltávolítani a pergő rozsdát vagy a régi, felhólyagosodott festéket. A termék hígítást nem igényel.

Két rétegben kell felvinni, de a két festés között legalább 4 óra szükséges a száradáshoz. Horganyzott felületeken a Hammerite Special Metals alapozó használata javasolt, nagy igénybevételnek kitett vasfelületeken pedig a rozsdagátló ad időtálló megoldást.