kályha kandalló

A Fire Store mindig is a magas minőségű és biztonságos fűtőberendezések forgalmazására törekedett. Ezzel is magyarázható, hogy a felhozatalban található kályha kandalló szinte mindegyike zárt égésterű. Milyen szerkezetről van szó? Az ilyen változatnak a lényege, hogy az eszköz a működéséhez szükséges levegőt a külső környezetből szerzi és a belső tértől függetlenül funkcionál.

A levegőre azért van szükségük a fűtőeszközöknek, mert a kandallóban lezajló égési folyamat alapvető részét képezik A kályha kandalló a fát csakis abban az esetben tudja elégetni, ha a tüzelés során megfelelő mennyiségű oxigén biztosított. Mindenki tisztában van vele, hogy levegő nélkül egyszerűen lehetetlen tüzet csinálni.

De miért jó, ha a levegő a külső térből érkezik? Abban az esetben, ha a kályha kandalló csakis a belső térből szerzi a levegőt, akkor az bizonyos következményekkel járhat. Megeshet, hogy a kandallóból a füst a lakás légterébe kerül, amely azon túl, hogy a büdös, füstmérgezést is okozhat.

A nyitott égésterű kályha kandalló másik negatívuma lehet, hogy a tűz nem ég rendesen. Csak akkor tudja az ember újra begyújtani, ha enged egy kis levegőt a szobába. A külső levegő hidegebb, oxigénben dúsabb, ami javítja az égési folyamatok hatásfokát. Világos hát, hogy aki csak teheti, miért a zárt égésterűt választja. Egy komfortos, igen hatékony és nagyon megbízható megoldásról van szó.

Mitől függnek mostanság a kandalló árak?

Mint minden termék esetében, úgy a fűtőberendezéseknél is attól függ az ár, hogy milyen márkát és modellt választ az ember. Nyilván a kandalló árak magasabbak a megszokottnál, ha valaki egy csúcstechnológiás, prémiumminőségű eszközt választ. Szerencsére vannak olyan boltok, ahol a kiváló nívó nem jelent egyet a megfizethetetlen kandalló árakkal.

Például relatíve olcsó a Fire Store-ban a sarok kandalló, ami nagyon hatékony és látványos fűtési megoldásnak számít. Amellett, hogy a kandalló árak reálisak ennél a modellnél, nem szabad elfelejteni, hogy milyen hangulatot képes varázsolni a lobogó tűznek köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük