A kender olaj igazi tápanyagerőmű, egy szupertáplálék besorolású élelmiszer, ami a világ legkiegyensúlyozottabb és leggazdagabb élettanilag fontos olajait tartalmazza. A titka, hogy ideális, 3:1-es arányban fordulnak elő benne az Omega-6 és Omega-3 zsírsavak. A kender olaj egy gyulladáscsökkentő szupertáplálék, ami természetesen támogatja a hormonális egyensúlyt, az egészséges immunrendszert, a szív- és az érrendszer egészségét, és szépíti bőrünket, hajunkat és körmeinket. A lehetséges használati módok egyike a kender olaj közvetlen alkalmazásának, és egyben az egyik legígéretesebb hatékonysága az ekcéma, a rozácea és az akné kezelésben van. Az olaj jelentősen csökkenti a bőrszárazságot, ezáltal csillapítja a viszketést és az irritációt, ez pedig különösen hasznos az ekcémás bőrpanaszok esetén, ahol gyulladáscsökkentő és viszketés ellenes fellépése nyugtatja az érintett felületet.

A kender olajnak a 3:1-es aránya az Omega-6, Omega-3 zsírsav aránya támogatja a szívegészséget és elősegíti a megfelelő kardiovaszkuláris működést. Ezek a tápanyagok szerepet játszanak számtalan biológiai folyamatban és segítenek megelőzni sokféle degeneratív betegséget. A szív- és érrendszer egészségéhez azzal is hozzájárulnak az olaj alkotói, hogy csökkentik a rossz, és növelik a jó koleszterinszintet, illetve tisztítják az erek falát, és növelik a stresszel szembeni ellenálló képességünket. Az esszenciális zsírsavak a kender olajban bizonyítottan segítik az egészséges bélflórát, valamint az immunválaszt és immunműködést. Az esszenciális zsírsavak szükségesek a D-vitamin optimális működéséhez is, és tulajdonképpen meg is előzik a D-vitamin hiányt. A zsírsavakat tartalmazó kender olaj fokozza a fehér vérsejtek aktivitását, melyek felfalják a veszélyes baktériumokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük