nyugdíjbiztosításra

A nyugdíjas évekre legtöbben úgy tekintünk, mint egyfajta távoli jövőre, amit talán meg sem érünk. Ugyan a rohanó élettempó ennek jogalapot is adhatna, mégis érdemes előre gondolkodni, hiszen az élet gyorsabban elrepül, mint azt gondolnánk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan vannak, akik megfelelő mennyiségű félretett pénz nélkül vonulnak nyugdíjba, aztán fogják a fejüket, hogy a nyugdíj valójában semmire nem elég.

Kár lenne azt gondolni, hogy majd nyugdíjasként kevésből is kihozható lesz az élet. Az évekkel megjelenő egészségügyi problémák rendszerint sok pénzt felemésztenek, ha pedig nincsen erre keret, az komoly problémákkal járhat együtt. Az idősek otthonában igen hosszú a várólista, ráadásul a szociális törvény hatálya alá tartozás ellenére is térítési díjat szoktak fizetni az emberek. A nyugdíjasházak már más kalap alá tartoznak, tulajdonképpen bárki számára elérhetőek, méghozzá a megfelelő anyagiak birtokában. Csak a használati jog megvásárlása hárommillió forintnál indul, ráadásul havonta 100 ezer forint környéki összeget is fizetni kell.

Jogosan merül tehát fel a kérdés, hogy hol, milyen módon lesz lehetőség a lakhatás biztosítására akkor, ha esetleg az egészségi állapot folyamatos felügyeletet igényel. Nem véletlen, hogy a pénzügyi tanácsadó cégek is fokozott figyelmet fordítanak a nyugdíjcélú megtakarításokra, hiszen minden korábbinál többen érdeklődnek ezek iránt. A nyugdíj előtakarékosság keretein belül választhatjuk az önkéntes nyugdíjpénztárat, a NYESZ-t, és a nyugdíjbiztosítást.

Félretett pénz nélkül sokkal nehezebb lesz később (forrás: nyugdijbiztositas.com), ezért hasznos lehet már a munkával töltött első években elgondolkodni azon, milyen takarékossági forma felelne meg leginkább elvárásainknak és pénztárcánknak. Jó hír, hogy a felsoroltak 20%-os adójóváírással is társulnak, tehát minden évben plusz pénzhez lehet ilyen módon jutni.

Sokan úgy vélik, hogy majd lesz valahogy, és az évek során valahogy csak sikerül plusz pénzre szert tenni. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy körültekintés és pénzügyi tervezés nélkül mindez akadályokba ütközhet. Gondolkodjon előre, és válasszon független pénzügyi tanácsadó segítségével az aktuális lehetőségek, ajánlatok közül!