esd

Néha teljesen joggal lehet azt mondani, hogy a gravitáció egy olyan fizikai jelenség, ami sok kárt okoz. Bár ez ellen is lehet bizonyos módszerekkel tenni, valójában nincs más, mint megszokni és megtanulni együtt élni vele. Ugyanez a megállapítás igaz sok tekintetben a ESD jelenségre ugyanúgy. Ez esetben is egy alapvető fizikai jelenségről van szó, ami gyakran a nélkül megy végbe, hogy tudatában lennénk. Vannak azonban olyan esetek, amikor szó szerint megrázó élményről van szó. Az elektro static discharge vagyis elektrosztatikus kisülés a villámlások elvén működik.

Voltaképpen nincs másról szó, min a különféle anyagok töltöttségének kiegyenlítődéséről. Az ESD során egy adott test pozitívan, míg egy másik negatívan van töltve, majd amikor ezek találkoznak hirtelen történik meg a kiegyenlítődés. A probléma ezzel a kellemetlen érzés, amivel jár, de az iparban még ennél is sokkal nagyobb kárt okozhat az ESD.

Annyira nem játék, hogy éves szinten több milliárd dollárra tehető az így létrejött károk költsége. Ez már kicsit sem elhanyagolható, főleg úgy, hogy esetenként az életre is veszélyes lehet az ilyen körülmények között létrehozott és beépített alkatrész. Az ESD következtében ugyanis zárlatok keletkezhetnek, amik a későbbiekben a felhasználóknál fognak jelentkezni. Muszáj tehát valamilyen formában küzdeni az ellen, hogy az elektromos potenciál ne zavarjon bele a termelékenységbe. Az ESD padlók létrehozásában található meg a kulcs. Erről részleteiben tájékozódhatunk az epo-trend.hu weboldalon és megtaláljuk a tökéletes eljárást a cél eléréséhez.