beltéri ajtó

A beltéri ajtók az otthon szerves részei. Nem pusztán a helyiségek elválasztására szolgálnak, hanem esztétikai szerepet is betöltenek. Fontos, hogy színüket és mintájukat a lakberendezési irányzathoz passzolóan válasszuk meg, hiszen csak így születhet egységes kép és ízléses végeredmény. Napjaink beltéri ajtó kínálatában gyakran találkozhatunk a furnérozott kifejezéssel. De tulajdonképpen mit is takar ez a kifejezés? Mire számíthatunk akkor, ha a furnérozott ajtók kínálatával találjuk szembe magunkat?

 

A furnérozott beltéri ajtók a fák természetes szépségére épülnek. A fa évezredek óta az élettér természetes részét képezi. Úgy is mondhatnánk, hogy akár intarziás ajtónak is hívhatnánk a furnérozott ajtók csoportját, azzal a különbséggel, hogy a minták és a formák egyszerűbb kivitelezésben valósulnak meg esetében. Kifejezetten olyan lakkozás kerül alkalmazásra, amely lehetővé teszi, hogy a természetes színek megmaradjanak. A furnér gondoskodik arról, hogy akár hosszanti, akár keresztirányú szálazással is elkészülhessen az ajtó, sőt, ha egy ajtón belül ezt váltogatjuk, akkor egészen különleges végeredmény születhet.

 

A hagyományos furnérozott ajtók akár üveges kivitellel is elérhetőek. Akár egészen egyedi igények alapján is készülhetnek a beltéri ajtók, ugyanis ha lakberendezésről van szó, akkor az ingatlantulajdonosok gyakran egyéni elképzelésekkel rendelkeznek. Mivel a beltéri ajtók viszonylag nagy felületet foglalnak el, ezért nagyon fontos, hogy valóban olyan legyen az akár színek, akár minták és alapanyag tekintetében, amely ízlésünknek és a lakás stílusának is maximálisan megfelel.

 

Beltéri ajtó választásakor érdemes elgondolkodni azon is, hogy esetleg a tolóajtók lennének az ideálisak a lakásba. Ezek nem csak akkor bizonyulnak kitűnő választásnak, ha nem áll rendelkezésre megfelelő hely az ajtónyitáshoz. A tolóajtók rendkívül divatosnak számítanak, és ma már nem pusztán a távol-keleti stílust otthonukba varázsolni kívánók választják szívesen azokat. Az utólag beépíthető beltéri ajtók népszerűségéhez kétség sem férhet, hiszen így nem jelent problémát, ha az építkezéskor vagy a használt lakásvásárláskor nem a megfelelő ajtó típusok állnak rendelkezésre. A furnérozott beltéri ajtók bármely stílushoz remekül passzolnak, érdemes kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük