együttérzés

A mai rohanó világban rengeteg akadállyal és problémával néznek szembe az emberek, amelyek annyira lefoglalják őket, hogy mást nem is vesznek figyelembe. Megfeledkeznek az olyan emberi értékekről, mint az együttérzés, a tisztelet és a szeretet. Ezeket a dolgokat a folyamatos rohanás, a siker és az anyagi javak gyarapítása váltja fel. Amikor csak a saját életükkel foglalkoznak, minden mást kizárnak.

Elhanyagolják a családtagokat, a barátokat, a hozzájuk közel álló személyeket. Nem értékelik azt, hogy mindenük megvan, hiszen van kihez hazatérni és van fedél a fejük fölött. Az együttérzés jelentős szerepet tölt be az életben. Nagyon fontos, hogy másokat is meghallgasson.

A kommunikáció alkalmával szeretetet, aggodalmat és melegséget fog érezni. Motivált lesz azzal kapcsolatban, hogy segítséget nyújtson, változtasson embertársa életén és mérsékelje a szenvedéseit. Az együttérzés nem feltétlenül olyan személyek iránt alakulhat ki, akiket régóta ismer. Bárkit megszánhat, ha az emberi értékeket magában hordozza.