Veszprém megyében tartózkodva barátnőmmel elhatároztuk, hogy körbejárjuk a helyi látnivalókat. Első állomásunk a vár volt, amely a megye székhelyének, Veszprémnek a központjában áll. A vár látogatása után tovább mentünk a Bakonyerdőbe, csodálatos volt a táj, a természet egyszerűen magával ragadott minket. A hegyek között sétálva lenyűgöző volt látni a tájat, és volt lehetőségünk számos madárfajt megfigyelni, aminek barátnőm kifejezetten örült, ez lett az új hobbija.

Alkoholizmus jelei az arcon

A kis utazásunkból hazaérve találkoztunk a szomszéddal, aki meglehetősen rossz állapotban volt. Az arca piros volt, a szeme körül karikák voltak, és erős, alkohol szagot árasztott magából. Beszélgetés közben zavart volt, nem volt könnyű követni a gondolatait. A viselkedéséből és, hogy megjelentek az alkoholizmus jelei az arcon, tudtuk, hogy baj van.

Az alkohol túlzott mennyiségben történő fogyasztása az élet más területeit is érintő károkat okozhat az alkoholista személy és a környezetében élők számára is. Az alkoholfogyasztás súlyos probléma, amelyet a legtöbb esetben csak segítséggel lehet kezelni.

Az alkoholizmus kezelése

Az alkoholizmus kezelése és az alkoholizmusból való felépülés sokszor nehéz feladat és a családi támogatás és segítség fontos szerepet játszik ebben. A Családi Felépülő Központ intézmény, ahol nem csak az alkoholizmusban szenvedőknek, hanem a hozzátartozók és a családtagok számára is segítséget nyújtanak, miközben segítik az alkoholizmusban szenvedő személy felépülését. A központban szakemberek végzik a kezelést, valamint a központban a hozzátartozók bátran megoszthatják az élményeiket és a problémáikat, és segítséget kérhetnek a szakemberektől. A központokban a 12 lépéses programot alkalmazzák, amely segíti a szenvedő személyt a felépülésben és az új élet kezdetében.