Bizony tény, hogy szinte minden ember retteg a fogorvostól és ameddig nincs tényleges baj, lehetőleg el is kerüljük messzire. Van viszont olyan helyzet, mikor a fájdalom olyan mértékű a fogak tájékán, hogy megváltóként tekintünk a fogorvosra és biztosan tudjuk, bármilyen rövid ideig okozott fájdalom megéri, hogy elmúljon a szenvedés. Sokan gondoljuk, hogy helyes fogápolással, megfelelő odafigyeléssel ez a helyzet hosszú évekig elkerülhető, jó esetben akár egy egész életen át. Erre is van valós esély, de néha ilyenkor is utol ér az elkerülhetetlen, jobb esetben bölcsességfog képében.
Ilyenkor önhibánkon kívül nincs más megoldás, mint irány a fogorvos és jön a bölcsességfog eltávolítás. Nem kell félni, a mai technológiáknak köszönhetően a bölcsességfog húzás fájdalommentes, egyszerű beavatkozás. A helyi érzéstelenítés segítségével a bölcsességfog eltávolítást a beteg egyáltalán nem szenvedi meg, a műtét helye gyorsan begyógyul.
A bölcsességfog húzást sajnos sok esetben nem lehet elkerülni, de a megfelelő fogászatot választva egyáltalán nem kell tartanunk tőle.