Régóta szerettem volna egyedül elutazni valahová.  Annyira összesűrűsödtek a dolgok a fejemben, és annyi kalamajka történt az elmúlt pár évben, hogy úgy éreztem, mindenképp szükségem van egy kis szabadságra mind mentális, mind pedig fizikai értelemben.

Ki is néztem a vágyott úticélt: végül – hosszas magammal eltöltött beszélgetés után – arra jutottam, hogy Görögországba menekülök legalább két hétre.

Még az sem érdekelt, hogy mennyibe fog kerülni, mert úgy voltam vele, hogy a lelki jólétem többet ér annál, minthogy pár forinton aggodalmaskodjak.

Gondosan fel is építettem a menetrendet, vettem néhány nyaraló ruhát, amelyről úgy gondoltam, hogy nem lesz kínos viselni a görög tengerparton, na és persze naptejet is, mert kiskoromtól kezdve rákvörös lesz a bőröm, ha fél óránál tovább éri napsütés.

Arról nem is beszélve, hogy az autó állapotában sem voltam maradéktalanul biztos, mivel rég jártam már bárhol is vele külföldön.

Nem voltam benne biztos, hogy zökkenőmentesen kibírná az oda-vissza utat, ezért inkább elvittem átvizsgálásra, nehogy félúton robbanjak le valahol Montenegró határában.

Fel is kutattam az internetet a lehető legjobb futómű szerviz után, mivel – földi laikusként – azt hittem, elegendő lesz csak a futóművet megnézetni.

A metaautoszerviz.hu-n tudtam meg – amit szintén futómű szerviznek hittem első ránézésre -, hogy egy autó alapos átvizsgálása azért nemcsak ennyiben merül ki.

Pontosságot és szakmai precizitást igényel, mivel egy teljes körű átvizsgálást jelent, amely lehetővé teszi az olyan hibák megelőzését, illetve észrevételét, amelyek veszélybe sodorhatnák mind a saját életünket, mind pedig mások biztonságát.

A metaautoszerviz.hu-n alapjáraton három szervizelési folyamat közül lehet választani: átvizsgáltathatjuk autónkat műszaki vizsga előtt, adás-vételi szerződés megkötése előtt, valamint fék-futómű ellenőrzést is kérhetünk, ha éppen arra van szükségünk.

A metaautoszerviz.hu-nál az is világosan fel van tüntetve, hogy a sikeres vizsgálat, illetve a hibák megállapítása után adnak számunkra egy nyilatkozatot, amelyben részletezik az autó állapotát, vagy mondhatni a „megállapított diagnózist”.

Ha mégis futómű beállításra kerülne sor, akkor fontos, hogy néhány kérésnek eleget kell tennünk: egyrészt érdemes üres autóval érkezni, hiszen a plusz súly nem igazán segíti elő a zavartalan átvizsgálás folyamatát.

A másik kérés pedig már annyira nem rajtunk múlik: a metaautoszerviz.hu-nál azonban rendkívül fontos, hogy a kerekek tengelyenként megegyező méretűek legyenek.

Leírás alapján nagyon szimpatikusnak találtam a metaautoszerviz.hu-t: úgy voltam vele, hogy voltaképpen semmi kifogásom az ellen, hogy velük nézessem meg az autómat a görögországi menekülésem előtt.

A szervizben nagyon kedvesek voltak velem. Elmondtam, hogy miért szeretném, ha minél alaposabb vizsgálaton esne át a gépjárművem. Még azt is részletesen ecseteltem, hogy pontosan majd milyen helyekre szeretnék menni Görögországban, de szerencsére nem kaptak őrülteknek címzett pillantásokat.

Futómű szerviz ide-vagy oda, nagyon meg voltam elégedve a metaautoszerviz.hu szolgáltatásaival.

Nem kellett nekik sok idő ahhoz, hogy rájöjjenek, mi a baj.

Arról nem is beszélve az esetleges hibákat a többéves szakértelmükkel és a megbízható gépeikkel hatékonyan el is tudták hárítani.

A metaautoszerviz.hu-nak hála nem kellett aggódnom a zavartalan görögországi nyaralásom miatt.

Az autóm jobb állapotba került, mint valaha, és már semmi nem állhatott útjába a szabadságomnak.

Olyannyira jót tett nekem az utazás, hogy végül pár nappal tovább maradtam. A szállásadó néni pedig annyira megkedvelt, hogy nem is kellett kifizetnem azt a plusz néhány napot.

Azt hiszem, legközelebb is a metaautoszerviz.hu-t fogom választani, ha bármilyen probléma is lenne az autómmal.