Bár nagyon fontos lenne a helyes testtartás és az ülés, mégis nagyon sok embernél már fiatal korban megfigyelhető, hogy mennyire nem ügyelnek erre. Pedig rengeteg gerincproblémától és fájdalomtól óvhatnák meg magukat, ha kissé jobban vigyáznának a testtartásra és a helyes ülésre. A gamer székek éppen az ilyen problémák kiküszöbölésére lettek kialakítva, mivel a fejlesztők látták, hogy sok fiatal a számítógép előtt helytelenül ülve teszi tönkre az életét és szerez olyan fizikai problémákat, amit majd csak hosszas kezelés útján lehet helyrehozni. A játékosok hatványozottan is ki vannak téve az említett veszélyeknek, hiszen ők azok, akik gyakran még enni sem mennek ki a konyhába, hanem a reggelit, az ebédet, de gyakran még a vacsorát is a képernyő előtt fogyasztják el. A gamer székek kialakításánál több szempontot is figyelembe vettek a fejlesztők, aminek köszönhetően a játékosoknak nem kell tartaniuk az említett problémáktól.

Először is a test épségének megőrzése volt a legfőbb célkitűzés, amit sikerült megvalósítaniuk, hiszen a gamer székek nemcsak a derekat, hanem a nyakat is megtámasztják, így a játékosok nem fognak ezekre panaszkodni. A kényelem volt a második fontos szempont, mivel nagyon zavaró, ha játék közben az ember kényelmetlenül ül.

Tulajdonképpen a gamer székek kialakításánál a figyelembe vették a versenyautók ülésein végrehajtott fejlesztéseket, és ezeket alkalmazták ebben az esetben is. Ennek köszönhetően semmihez sem hasonlítható az a kényelem, amit a gamer székek nyújtanak. Amennyiben a játékos elfáradt, nem kell elhagynia a gamer széket, csupán hátra kell döntenie és máris alhat egyet. A játék támogatása volt a harmadik szempont, vagyis a gamer székek karfáját is kipárnázták, így azok megfelelő támasztást biztosítanak az ember könyökének. Mindezek mellett lélegző felülettel is rendelkeznek, aminek eredményeképpen a játékosok nyáron is nyugodtan használhatják, mert nem fognak beleizzadni. Magyarán a gamer székek valódi remekművek, amik egyben a kényelmet, a zavartalan játékot és a helyes ülés megőrzését szolgálják.