Jogi segítséget venne igénybe, mert úgy érzi, hogy sérülnek a jogai? Egy feljelentés kiindulópontja lehet egy büntetőügynek, de jó ha tudjuk, hogy rengeteg pontnak meg kell felelnie ahhoz, hogy a vád bizonyítható legyen, és a hatóságok egyáltalán elkezdjék a nyomozást. Ez a folyamat sokszor nehézkes, hosszadalmasnak érzi az ügy kezdeményezője.

Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy először a feljelentőnek is tájékozódnia kell az ügyben. Ha nem kellően megalapozott a feljelentése, akkor akár fordítva is elsülhet a kezdeményezése: vádlóból könnyen vádlott is lehet. A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján részletes leírást talál a feljelentés megtételéről, és a hamis vád pontos meghatározásáról.

Egy szemléltető példa segít megérteni az eljárás gyakorlati részét. Ha az elolvasottak után kérdése van, keresse fel a Vidákovics Ügyvédi Irodát, akár közvetlenül a honlapjukon keresztül is felteheti kérdéseit. Minden ügyfelet egyformán kezelnek – számukra nincsenek kis vagy nagy ügyek – így nem kell attól tartania, hogy nem kap kellő figyelmet.

Ha úgy érzi, hogy a lelkiismerete megköveteli, hogy feljelentést tegyen – de nem biztos a dolgában – akkor ne habozzon kérdezni. Egy jogi konzultációval rengeteg problémától megkímélheti magát.