A lézertechnológia használata XXI században már mindennapos. Így van ez a építőiparban is. A távolságmérők, projektorok mellett a forgófejes lézerszintezők is lézertechnológiával működnek.

A forgólézer előnye, hogy mindössze egy embert igényel, nagy hatótávolságra képes, a pontossága pedig még jobb mint egy általános szintezőműszernek. A forgólézer működését tekintve nem egy túl bonyolult szerkezet. Egy központi lézerdióda hozza létre a lézerpontot, ezt egy tükör töri meg vízszintes irányba. A tükör egybe van építve egy forgófejjel amit egy motor hajt meg.

A lézerpontot a motor percenként 600 –szor forgatja meg, így képezve ebből egy síkot. A forgólézerhez való jelfogóval ezt a lézersíkot lehetőség van akár 250-300 méteres távolságból is érzékelni.

A forgólézer minden olyan építőipari munkánál eredményesen használható, ahol nagy pontosságra és nagy hatótávolságra van szükség. Az egyszerű kőműves munkától kezdve, a csarnok építésen keresztül, de még a szárazépítésben is használható.

Ha felkeltette érdeklődését a forgólézer használta, és nem tudja, hogy melyik típus felelne meg leginkább Önnek, keressen minket a MűszerGuru.hu weboldalunkon!