Amennyiben gyermekkorunkban valamiért nem volt lehetőségünk hibásan növekedett fogazatunk helyreállítására, akkor sem kell aggódnunk, mivel a modern fogorvoslásban probléma nélkül megoldható a felnőtt fogszabályozás. Ha a miatt aggódik, hogy a fogszabályozó eszköz túl hosszú ideig okoz kellemetlenséget az életében, mivel bár a fiatalok között egyre népszerűbb kiegészítő, a felnőtteknél esztétikailag nem túl kívánatos, akkor megnyugtatom, hogy ma már létezik a láthatatlan fogszabályozás, melyet pont erre a problémára reagálva fejlesztettek ki.
A láthatatlan fogszabályozás segítségével úgy tudja fogazatát tökéletessé varázsoltatni, hogy a beavatkozás közben sem romlik le a megjelenése, ami bizony komoly hatással lehetne mindennapi életére. Ennek ellenére még a hagyományos felnőtt fogszabályozási technikák alkalmazását is mindenképpen javasolnám, ha nem teheti meg, valamilyen okból, hogy láthatatlan fogszabályozást válasszon, mivel a hosszú távú esztétikai javulás mellett, az egészségügyi problémák kialakulását is megelőzheti.
A szabálytalanul nőtt fogazat egészségügyi jelentőségét sem szabad fél vállról venni, ugyanis, ha a fogazat helytelen állása miatt a rágásunk is változik, az komoly állkapocskopáshoz vezethet, ami nagyon súlyos következményekkel járhat.